Over ons

alleen ga je sneller, samen kom je verder

Geothermie Brabant is een initiatief van Hydreco GeoMEC en Energiefonds Brabant en komt voort
 uit de Green Deal Geothermie.

Hydreco geomec

Hydreco GeoMEC heeft als dochter van Brabant Water meer dan honderd jaar ervaring met grondwater en de ontwikkeling van ondergrondse infrastructuur.
Met 20 mensen heeft Hydreco Geomec op dit moment het grootste operatingteam van Geothermie Nederland.
Alle benodigde kennis en ervaring om op zorgvuldige en deskundige wijze geothermie projecten tot stand te brengen zijn in huis. Hydreco werkt aan de ontwikkeling van vele geothermie projecten in Nederland, met name in Zuid-Holland en Noord-Brabant.
Naast de projecten die al in ontwikkeling zijn, wil Hydreco GeoMEC een grote rol spelen in de verdere opbouw van de geothermie sector in Nederland

energiefonds brabant

Energiefonds Brabant is geïnitieerd door de Provincie Noord-Brabant om bij te dragen aan duurzame energie in de provincie. Het energiefonds stelt een investeringsfonds beschikbaar voor energieprojecten binnen Noord-Brabant.
De projecten dienen een marktconform rendement en risico te hebben en gebaseerd te zijn op bewezen technologie.

Het Energiefonds slaat een brug naar projectontwikkelaars en lange termijn investeerders. Daarmee vervult zij een rol bij realisatie van projecten op het moment dat de kapitaal behoefte het grootst is.

Green Deal Brabant

In oktober 2014 en april 2016 hebben verschillende Brabantse gemeenten, de provincie Noord Brabant, Brabant Water, diverse bedrijven en bewonersinitiatieven een Greendeal Geothermie getekend. Hierin spraken zij met elkaar af te onderzoeken of aardwarmte daadwerkelijk kan in Brabant en hebben zij opdracht gegeven voor een Brabant Breed onderzoek naar geothermie, oftewel aardwarmte. Als de bodem uiteindelijk geschikt blijkt voor geothermie, is dit een grote stap in de weg naar een duurzaam Brabant.